CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son hamleleri ile öne geçmeye çalıştı. Zira İmamoğlu, balıkçı buluşmasıyla başlayan süreçte itibar kaybına uğramışken fırsatı değerlendirmek istedi. Ancak İmamoğlu, bu hamlelere Karadeniz gezisi ile yanıt verdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, anketlerle karşılık verdi.

Yuvarlak masada adaylık kapışması özellikle CHP'de düğümlendi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, karanlık eylemleri, içini dolduramadığı söylemleri ve kurum baskınlarıyla "esas lider benim" mesajı verdi

İYİ Parti Meral Akşener'in bir dönem tam destek verdiği ancak balıkçı buluşması, elçilerle kucaklaşma ve İstanbul'un hizmet bakımından tel tel dökülüyor olması İmamoğlu'nu geri plana düşürdü.

İMAOĞLU YİNE PRESTİJ PEŞİNDE

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na meydan okumasını ise Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'den yaptı. Ancak otobüs üstü şovu bir tek otobüste birlikte yol aldığı yandaş gazetecilerden yol aldı. Rizeliler, İmamoğlu'na yüz vermedi.

Rize'de umduğunu bulamayan İmamoğlu, Trabzon'da umut tazelemeye çalıştı. Her gittiği yerde, "Cumhurbaşkanı adaylığı gündemimde yok" dese de kendi lideri Kılıçdaroğlu için destek açıklaması yapmıyor.

ÜMÜT ÖZDAĞ ÇARŞIYI KARIŞTIRDI

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu her ne kadar birbiriyle kapışıyor gibi görünse de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, "Adayımız Mansur Yavaş" açıklamasıyla çarsı iyice karıştı.

Mansur Yavaş her ne kadar, "Benim gündemimde adaylık yok, hizmet var" dese İmamoğlu gibi o da Kılıçdaroğlu'nu ekarte etmenin yollarını arıyor.

Durumun farkında olan İmamoğlu, Mansur Yavaş'a da zeytin dalı uzatmaktan geri durmuyor.