Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamasında " Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz." ifadelerini kullanmıştı. Bunun üzerine binlerce sözleşmeli öğretmen kadroyu geçeceği günü sabırsızlıkla beklemeye başladı. Bunun yanı sıra aday öğretmenlerde bu haktan yararlanıp yararlanamayacağını merak ediyor.

Sözleşmeli öğretmenlerin yaşadığı çeşitli sıkıntıların her yıl gündeme geldiği biliniyor. Bu sıkıntıların başında ise aile birliğinin sağlanması yer alıyor. Mevcut  3+1 sisteminin yürürlükte olması öğretmenlerin eş durumu tayininden yararlanamamasına ve aile düzeninin oturtamamasına sebebiyet vermektedir.  Öğretmenler çocuklarının yanlarında olamamaktan onları bırakıp başka bir şehirde yaşamaya onlardan uzak kalmak zorunda kalmaktan şikayetçi. Aday öğretmenler ve sözleşmeli öğretmenler taleplerini her platformda dile getiriyor ve kadro ile ilgili gelecek müjdeyi heyecanla bekliyorlar.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK GÖREV SÜRESİ KAÇ YIL?

Sözleşmeli öğretmenlerden sözleşme gereği üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde öğretmen kadrolarına atanır. Öğretmen kadrolarına atananlar, aynı yerde en az bir yıl daha görev yapar, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmaz.