Dün akşam saatlerinde, Adana'nın Saimbeyli ilçesinde 3.7'lik bir deprem gerçekleşti. 3.7'lik deprem sonrası Adana'nın Feke ilçesinde bulunan çinko madeninde göçük oluştu. Deprem sebebiyle oluşan göçükte Arif Karayavuz adlı 29 yaşındaki madenci göçük altında kaldı.

Göçük olayından sonra madenci arkadaşları olaya müdahaleye gittiler. 112 acil ihbar hattına ihbarda bulunan maden ekibinin yanına hhbar üzerine bölgeye sağlık ve CANKUR ekipleri de geldi.

Madendeki göçüğün oluşturduğu yığıntıyı CANKUR ekipleriyle kaldıran madenci ekipleri, 29 yaşındaki madenci Arif Karayavuz'a yaralı ulaştılar. Madene gelen acil sağlık ekipleri ilk müdahaleyi Arif Karayavuz'a orada yaptı.

İlk müdahalenin ardından Arif Karayavuz, ambulansla Feke Devlet Hastanesine sevk edildi. Buradaki müdahalelerin yetersiz kalabileceğini düşünerek sağlık ekibiyle genç madenci Adana Şehir, Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmişti. Adana Şehir, Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen 29 yaşındaki madenci Arif Karayavuz'un durumu ağırdı.

Bugün alınan habere göre Adana Şehir, Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen 29 yaşındaki Arif Karayavuz hayatını kaybettiği öğrenildi.

Madenci Arif Karayavuz, 6 Şubat'ta yaşanan 7.7 ve 7.6'lık deprem sonrasında Kahramanmaraş'a arama-kurtarma gönüllüsü olarak gidip orada insanlar kurtarmıştı. Arama-kurtarma faaliyetleri sonrasında Feke'ye dönüp madende çalışmaya devam eden Arif Karayavuz, deprem sebebiyle vefat ederek sevenlerini üzdü.