Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Başkan Karalar, Adana'daki can kaybının 460 olduğunu söyledi. Depremin ilk dakikalarında sokağa koştuğunu belirten Karalar, bütün Adana'yı teyakkuza geçirdiğini, gerekli çalışmaların depremin ilk saatlerden itibaren hummalı br şekilde yürütüldüğünü söyledi. 

Bölgedeki iyileştirme çalışmalarına başladıklarını da belirten Başkan Zeydan Karalar,  afet eylem planlarında değişikliğe gittiklerini vurguladı. Bundan sonra meydana gelebilecek herhangi bir depremde 300 bina yıkıldığında anında müdahale edebilmek için gerekli hazırlıklara başlanıldığını belirtti.

Sunucu Mehmet Akif'in 'İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?' sorusuna Zeydan Karalar, istifayı gerektirecek bir sorumluluğu olduğu takdirde istifa edeceğinin altını çizerek, asıl suçluların göz ardı edildiğini söyledi:

''Seyhan Belediye Başkanı iken şunu gördüm, ruhsat veriyoruz, inşaat bitiyor. Diyelim ki inşaat bitiyor, vatandaş sonra bizden iskan almaya geliyor. Bakıyoruz ki binada fazlalık var. Aslında orayı yıkmamız lazım. İlçe belediye başkanlarına öneri olarak sunuyorum. Yapı denetim firmalarını çağırdım 'Arkadaşlar bunu denetleyeceksiniz' diye. 'Yüzde 50'si bittiği zaman bize geleceksiniz onay alacaksınız, yine devam edeceksiniz' demiştim. Sanıyorum iki yapı denetim firmasının işleri bitmesi noktasında bir uygulama başlattım. Şimdi istifayı gerektiren bir sorumluluğumuz olduğunda bunun gereğini yerine getiririz, bu net. Bu işi doğru mecradan saptırmamak gerekiyor. Asıl suçluları hafif gözardı ediyoruz gibi geliyor bana. Büyükşehir belediye başkanlarının yapı ile ilgili büyük bir sorumluluğu yok. Yetkisi de yok. Sorumluluk ilçe belediyelerinde ve onu denetleyen yapı denetim. Bunları affeden devlet. Göz göre göre fazla yapmış. Yanlış yapan, insanın ölümüne neden olan bir hata yapıldıysa gereği yapılmalı.''