Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkez üstü depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların yargı sürecinde ve soruşturmalarda kimlerin suçu varsa soruşturmalarda ve yargı sürecinde kimsenin gözünün yaşına bakılmayacağını kesin bir dille ifade etti.

Bozdağ, yargı sürecinde ucu kime dokunursa dokunsun kararlılıkla taviz vermeden yargı kararını verecektir.

Adalet Bakanı Bozdağ, depremler sonrasında yürütülen soruşturmalar hakkında hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdulkadir Selvi'ye yargı süreci ile ilgili açıklamlarda bulundu.

Adalet Bakanı Bozdağ'ın konuşmasından satır başları ise şu şekilde;

Bunların bir kısmı bilgisizlikten, bir kısmı ise maalesef yalan uydurmayı meziyet zannedenler tarafından söyleniyor. Deprem bölgesinde delil toplanmadan tek bir enkaz dahi kaldırılmadı. Bunu iddia eden diyecek ki ‘bak şurayı toplamadan kaldırdılar’ diyecek. Ama diyemez. Çünkü öyle bir örnek yok. Şu ana kadar Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis illerinde delil tespit işlemleri tamamlanmıştır. Deliller toplanmadan hiçbir enkaz kaldırılmamaktadır. Deliller toplandıktan sonra enkazlar kaldırılmaktadır."

Bozdağ, şöyle konuştu:

"Kesinlikle hukuk neyi emrediyorsa o yapılıyor. İşte görüyorsunuz, sayılar ortada. Yargımız yıkılan binalarda kimin sorumluluğu varsa üzerine gidecek. İlk günlerde koca koca insanlar çıktılar, bir süre yalan yanlış şeyler söylediler. Yok efendim savcı yoktur, mesai bittiğinde savcı gitti, diye. Herkes mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyor. Bölgede insanlar 7-24 vardiyalı çalışıyor. Bu çalışmaları yapan savcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Hem savcılar hem Adli Tıp Kurumu görevlileri hem bilirkişiler hem gönüllü olarak buraya gelip çalışan pek çok zabıt kâtibi ve yazı işleri müdürüne çok teşekkür ediyorum."