Kahramanmaraş'ta özel bir eğitim merkezinde görev yapan Öğretmen Metin Acıpayam'ın 117 öğrencisi vardı. 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık büyük depremler sonucunda Kahramanmaraş büyük hasar gördü.

Bu felaket sırasında Metin Öğretmen 117 öğrencisinden 92'sini depremde kaybetti. Metin Öğretmen'in bu acı sınavı bununla kalmadı. Hayatını kaybeden 92 öğrencisinin 22'sin de kimliğini teşhis eden Metin Öğretmen'in yaşadıklarını anlatmasıyla herkesin yüreğini burktu.

"Onların sahipsizler mezarlığına defnedilmesine mani oldum"

Öğretmen Metin Acıpayam şöyle dedi: "Öğretmenlerin anne babalardan farkı şu; anne babaların bir tane, iki tane, üç tane evladı olur ama öğretmenlerin ne kadar öğrencisi varsa o kadar evladı var demektir. Ben 92 öğrencisini kaybetmiş baba gibi bir duygu içerisindeyim. Çünkü kimseleri kalmamış. Cenaze toplama yerine gittiğimde yaklaşık 22 civarında öğrencimi bütün ailesi yok olduğu için, herkes kendi can derdine düştüğü için onların sahipsizler mezarlığına defnedilmesine mani oldum. Bu çocukların isimleri, soy isimleri şunlardır demek zorunda kaldım" dedi.

"Belki de ikinci Cahit Sıtkı olacaksın"

Metin Öğretmen: "12 yaşındaki bir kızımız vardı, çok zeki bir kızdı. Şöyle dedi 'hocam ben ölüm şiiri yazmak istiyorum' dedi. Edebiyata çok meraklı, şiir yazmak istiyor, ben de ona dedim ki 'Edebiyatımızın ölüm şairi var biliyor musun, Cahit Sıtkı Tarancı diye'... 'Belki de ikinci Cahit Sıtkı olacaksın' demiştim ama ölüm şiirlerini yazmadı, ölümü bizzat tattı" diyerek anılarıyla ve yaşadıklarıyla herkesin yüreğini burktu.