Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi sınavları online olarak devam ediyor. Sınav sonuçları için belirlenmiş bir tarih bulunmamakla birlikte, sonuçların sınav sürecinin sona ermesinden yaklaşık 10-15 gün sonra açıklanması bekleniyor.

Sınavlar, her testte doğru cevapların sayısından yanlış cevapların dörtte biri düşülerek hesaplanacak. Sınavlar online olarak, esinav.anadolu.edu.tr adresi üzerinden yapılmaktadır ve sınavlar kişiye özel olarak oluşturulan soruları içermektedir.

Sınav esnasında yalnız bulunmak ve sınav sorularını başkalarıyla paylaşmak gibi hile girişimleri sınavın geçersiz sayılmasına neden olacak. Sınav esnasında tam ekran modunda gerçekleştirileceği için soru panelindeki seçenekleri değiştirmek veya bir önceki soruya dönmek mümkün olmayacaktır.

AÖF ONLİNE SINAV GİRİŞİ NASIL YAPILIR?
 

aof.anadolu.edu.tr adresine gidin.


Öğrenci numaranız ve şifrenizle sisteme giriş yapın veya e-Devlet seçeneğini kullanarak sisteme giriş yapın.


Öğrenci sayfanıza (aosogrenci.anadolu.edu.tr) gidin.


Sorumlu olduğunuz derslerin sınav giriş bilgilerini kontrol edin. Bu bilgiler 31 Mart 2023 tarihinden itibaren öğrenci sayfasında yayımlanacaktır.


Sınav giriş bilgisinde belirtilen günlerde sınava girebilirsiniz. Başka günlerde sınava giriş yapılamamaktadır.
Sınavlar, 8-9 Nisan 2023 ve 15-16 Nisan 2023 tarihlerinde Türkiye saati ile 00.00 ve 23.30 saatleri arasında aktif olacaktır.


Sınavda her bir ders için 20 soru bulunmaktadır ve toplamda 30 dakika süreniz vardır.


Sınavdan geçme notu 35 olarak belirlenmiştir ve sınavların yüz yüze veya online olması ders geçme alt sınırını etkilememektedir.


Unutmayın ki, sorumlu olduğunuz her bir dersin sınav tarihini kontrol etmek önemlidir. Ayrıca sınav öncesinde teknik gereksinimlerinizi ve internet bağlantınızı kontrol etmeniz de önemlidir.

Bakan Tekin'den Öğretmenlere hizmet içi eğitim açıklaması Bakan Tekin'den Öğretmenlere hizmet içi eğitim açıklaması

SINAV GİRİŞ BİLGİNİZİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ