Lise eğitimini çeşitli nedenlerle tamamlayamayan veya devam edemeyecek durumda olanların tercih ettiği Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Açık Öğretim Lisesi kayıt takvimi merak ediliyor. Açık lise kayıtlarının ne zaman başlayacağı merak edilirken gözler Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek açıklamalara çevrildi. Peki, Açık öğretim lise kayıtları ne zaman? AÖL kayıt yenileme tarihleri belli oldu mu? İşte Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıt takvimi!

AÇIK ÖĞRETİM LİSE KAYITLARI NE ZAMAN?

AÖL kayıt tarihleri henüz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilmedi. MEB tarafından açıklanacak Açık Öğretim Lisesi 2022-2023 takvimi ile AÖL kayıt yenileme ve ilk kayıt tarihleri belli olacak. 2022 yılında AÖL kayıtları 6 Eylül - 3 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşmişti. Bu yıl da kayıtların eylül ayının başında başlaması bekleniyor.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAYIT YENİLEME İŞLEMİ BAŞLADI MI?

İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri öğrencilik durumu " Silik, Donuk veya Aktif " olan öğrencilerin kayıt yenileme sınav bedelini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılıyor. Bu öğrencilerin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yok.