Kış mevsiminin gelmesiyle beraber uzun akşam saatlerinde yüksek kalorili ve şeker içerikli yiyeceklere olan rağbet kilo alımını da beraberinde getiriyor. Özellikle fiziksel aktivitenin  azalması,hareketsiz yaşam bu dönemlerde diyet programlarına olan talebi arttırıyor. Diyetisyen beslenme uzmanı Tuba Sungur’dan 30 günde 4 kilo kaybedebileceğiniz öneriler:

ÖĞÜN ATLANMAMALI
Soğuk havalarda vücudumuzun daha fazla kalori harcadığı biliniyor. Bu nedenle yemek öğünleri düzenli olmalı ve kesinlikle öğün atlanmamalı. Gerekirse ikindi vakti kuruyemiş,meyve veya süt ürünleri içeren ara öğün yapılabilir. Fakat 3 veya 2 ana öğün şeklinde atlama yapılmadan beslenmeye özen gösterilmeli. 

EV YEMEĞİ TÜKETİN
Kış aylarında akşam saatlerinde geçirilen süreni fazla olması sebebiyle yağlı ve kalorili besinlein TV karşısında tüketilmesi kilo alımına neden oluyor. Bu sürece engel olmak adına 19:00 dan sonra yemek işi sonlandırılmalı,hafif gıdalar tercih edilmeli ve fast food tan uzak durulmalıdır. 

GÜÇLÜ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ
 Kış mevsiminde artan hastalıkların önüne geçebilmek için bağışıklığı güçlendirmek çok önemli. Özellikle C vitamini yönünden zengin olan kiwi,portakal,nar,greyfurt gibi meyvelerin tüketilmesi gerekirken sebze olarak ise turp,havuç,kereviz,karnabahar ve brokoli tavsiye olunuyor. 

SU TÜKETİMİNİ ARTTIRIN
 İstah kontrolü,sağlıklı çalışan metabolizma ve hızlı kilo verebilmek için yeterli su tüketimi şart. Zira kış aylarında terleme az olduğundan su tüketimi azalabiliyor. Ortalam 2,5-3 lt su içilmesi ideal. 

ÇOK HAREKET EDİN
 Kış aylarında soğuk havaların gelmesiyle açık havada yürüyüş için geçirilen vakit azalırken ;evde hareketsiz,abur cubur tüketiminin arttığı yaşam tarzı oluşuyor. Haliyle bu durum kilo alımına neden oluyor. Günde en az 45 dakikalık yürüyüş yapmaya özen göstermek gerekiyor.