Hayat pahalılığının son günlerdeki sembolü haline gelen, kilosu 30 lirayı gören soğan üzerinden değerlendirmede bulunan Hürriyet yazarı Selvi, bugünkü köşe yazısında vatandaşın ekonomisi adlı ayrı bir başlık attı.

Soğan fiyatlarına yönelik eleştirilere Togg ve TCG üzerinden yanıt veren iktidara çağrıda bulunan Abdülkadir Selvi, dar gelirli vatandaşın ekonomisinin TOGG deği market olduğunu söyledi. 

Tüketiciyi pazarda karşılığını bulduğu alışverişin ilgilendirdiğini belirten Abdülkadir Selvi, seçimlere 19 gün kaldığını, iktidarın hayat pahalılığı konusu üzerine eğilmesi gerektiğini şu sözlerle açıkladı:

''Bizim vatandaşımız Togg’la, TCG Anadolu gemisiyle, İHA’larla, SİHA’larla gurur duyar. Karadeniz gazından mutlu olur. Ama dar gelirli vatandaşlarımızın ekonomisi Togg değil markettir. Soğandır, patatestir, salçadır, makarnadır, et fiyatlarıdır. Halkın ekonomisi kendi cebidir.

Tüketiciyi bunlar ilgilendirir.

Belediye Başkanlığı duyurdu: 23 Nisan'da toplu taşıma ücretsiz olacak Belediye Başkanlığı duyurdu: 23 Nisan'da toplu taşıma ücretsiz olacak

O nedenle Togg’la gurur duyduğumuz kadar iktidarın soğan fiyatını, etteki pahalılığı önlemesi gerekir.

Netice itibarıyla oy verecek olan Togg değil, filesini doldurmaya çalışan dar gelirli vatandaşlarımızdır.

AK Parti şimdiye kadar MEGA projeleri hizmete soktu. Hepsiyle gurur duyduk. Ama seçimlere 19 gün kaldı. Bu süre zarfında iktidarın soğanın fiyatına eğilmesi gerekiyor.

Dar gelirli soğanla, ekmekle, makarnayla, karnını doyuruyor.Boşuna demiyoruz, 'Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana' diye. Çünkü soğan bir simge. Her seçimde tencere önemlidir. Ama bu seçimde tencere hayati derecede önemli hale geldi.''