YSK tarafından ilan edilen seçim takvimine göre 14 Mayıs'a 48 gün kaldı. Seçimden galibiyet ile çıkmayan isteyen partiler, çalışmalarına hız vererek, seçmenlere hitap etmeye çalışıyor.

Bugünkü köşe yazısında AK Parti'nin seçim çalışmaları içerisinde ne tür çalışmaların olduğunu açıklayan Selvi, 11 Nisan tarihinde kamuoyuna sunulacak seçim beyannemesinin ekseninde  "Depremzedelerin 1 yıl içinde kalıcı konutlara kavuşması ve şehirlerin yeniden inşası ile ekonomi, daha iyi bir gelecek vurgusu" olacağını belirtti.

Seçim kampanyasının Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerine kurulacağını vurgulayan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, seçim afişlerinde mega projelerin kullanılacağını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı derin tahribat dolayısıyla AK Parti tarafından gerçekleştirilecek seçim kampanyalarının çoskulu yürütülmeyeceğini söyleyen Selvi, pozitif bir kampanyanın hakim olacağını vurguladı.

Abdülkadir Selvi'nin paylaştığı bilgiler şu şekilde:

''Seçim kampanyası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üzerine kurulacak. Çünkü AK Parti bu seçimleri Erdoğan-Kılıçdaroğlu seçimi olarak görüyor. Seçmene, 'Türkiye’yi 5 yıl boyunca Erdoğan mı yönetsin, Kılıçdaroğlu mu?' tercihi sunulacak.

Rahmetli Özal da bunu yapardı. F-16’ların, Fatih Köprüsü’nün, otobanların, bilgisayarın kullanıldığı farklı seçim kampanyaları düzenlerdi. Erdoğan da milletimizin göğsünü kabartan mega projeleri bir bir hizmete sokup, seçmenlere 'Beni seçerseniz bu eserler devam eder, Kılıçdaroğlu gelirse bu hizmetleri engeller' mesajını verecek.
...
Seçim afişlerinde Erdoğan olacak. Ama sadece Erdoğan olmayacak. Türkiye’nin büyük gurur projeleri de olacak. Mega projeler kullanılacak.
...
Depremin etkisi nedeniyle coşkulu bir seçim kampanyası yürütülmeyecek. Ama pozitif bir kampanya yürütülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da kucaklayıcı bir dil kullanacak.
...
Bayramdan sonra deprem bölgelerinin dışında yapılacak olan mitinglerde seçim şarkısının kullanılması tartışılıyor. Ama bu konuda kesin bir karar verilmiş değil. Eğilim, seçim şarkısının kullanılması yönünde."