Rusya’nın Ukrayna saldırıları 24. gününde devam ederken, Ukrayna halkı orduya destek vermek için çalışıyor. Ukrayna’nın batısındaki Prikarpatya bölgesinde faaliyet gösteren bir yardım fonu ve eğitim merkezi, Ukrayna ordusunun ihtiyaçları dahilinde çeşitli malzemeler dikiyor.

Sağlık ekipmanlarından tahliyede kullanılan halatlara kadar birçok şeyin dikildiği Prikarpatma Yardım Fonu çalışanları, cephede ihtiyaç olan malzemeleri yetiştirmeye çalışıyor. Öte yandan, kullanılan halatların NATO aracılığıyla ABD tarafından gönderildiği öne sürüldü.


“ABD’DEN NATO’YA, ORADAN DA BİZE”

Prikarpatya Yardım Fonu Başkanı İvan Nazaruk, diktikleri halatların ise ABD ve NATO’dan geldiğini öne sürdü.

Diktikleri ürünlerin benzerinin kendilerine yardım olarak da gönderildiğini belirten Nazaruk, “Bizim gönüllülerimizde herkes kendi işini yapıyor. Kimi sağlık ekipmanları topluyor, kimi kemer kimi de tahliyelerde kullanılan halatları dikiyor. Bu halatlar ABD’li itfaiyecilerden NATO’ya, oradan da daha sonra bize geldi. Oturmak ve yatmak için kullanılan süngerler de dikiyoruz” dedi.


BORULARDAN DÜRBÜN, METALLERDEN KİRPİ

Profesyonel Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Nataliya Koguç ise zafere yaklaştıklarının altını çizerek, “Askerlerimize savaşın birinci gününden itibaren ne gerekliyse onu dikiyoruz. Gönüllüler bize kumaş buluyor, biz de yastık, yatak gibi ihtiyaçları dikiyoruz. Sabahın erken saatlerinden geceye kadar öğrenciler dikmeye yardım ediyor. Küçük adımlarla zafere yaklaşıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, Odessa’da orduya yardım için toplanan eski sanayi ustaları, ordunun ihtiyaçları çerçevesinde boruları keserek dürbün, metalleri birleştirerek tankların ilerlemesini durdurmaya yarayan kirpi gibi askeri teçhizatlar üretti.