ABD'de bebek maması sıkıntısı yaşanıyor. Başkan Biden, tedarik sıkıntısının giderilmesi için iki yeni adım atacaklarını açıkladı.

BIDEN: TEDARİKİ ARTIRMAK İCİN İKİ YENİ ADIM ATIYORUM

Bebek maması krizine dair açıklama yapan ABD Başkanı Biden, tedariki artırmak için iki yeni adim atacağını ifade etti. Twitter üzerinden yayınladığı mesajda, yerli üretimi artıracaklarını ve yurt dışından mamaların yurt içine getirilmesi için federal imkanları kullanmak kaydıyla operasyon başlatacaklarını ifade etti. Ayrıca Beyaz Saray, geçtiğimiz günlerde, yaşanan kriz sonrası devreye girerek dört büyük üretici ile görüşerek lojistik engeller konusunda bu şirketlere yardımcı olabileceğini iletmişti.

-TALEPLER CİDDİ BOYUTLARA ULAŞTI

Bir diğer bebek maması üretici firması Neocate, üretimi büyük ölçüde artırdıklarını ifade etti. Taleplerin çok ciddi boyutlara ulaşması nedeniyle yetersiz kaldıklarını söyledi. Yapılan açıklamada, "Verdiğimiz tüm çabaya rağmen talep arzı hala geride bırakıyor" denildi.

-HÜKÜMET KAPATTIĞI FABRİKAYI TEKRAR AÇIYOR

En büyük mama üretici firmalarından olan Abbott Nutrition'in fabrıkalarından biri kapatılmıştı. ABD Adalet Bakanlığı, Abbott firmasının mamalarından kullanan bazı bebeklerin hastalanması ve iki bebeğin de bakteriyel enfeksiyona bağlı olarak hayatını kaybetmesi üzerine şikayette bulunmuş, fabrikayı kapattırmıştı. Yaşanan yeni gelişmeye göre, üretimi artırmak için, kapatılan fabrikalardan biri yeniden açılmak üzere hükümet ile anlaşmaya varıldı. Fabrika iki hafta içerisinde üretime tekrar başlayacak.

-ANNELER İSYANDA

Bebeklerini marka farketmeksizin bulabildikleri yeni markalar ile beslemek zorunda kalan anneler, bu durumun bebeklerde alerjik reaksiyonlara sebep olması nedeniyle isyan etti. Bir anne, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bebeğini farklı bir mama ile beslemesinden kaynaklı olarak, bebeğinin ağrılı deri döküntüleri yaşadığını belirtti.

-KESKE HAMİLE KALMASAYDIM

Mama krizi ebeveynleri isyan noktasına getirirken, bir anne, "Mama sıkıntısının devam ettiğini bilseydim, tekrar hamile kalmazdım. Bir daha böyle korkmak istemediğim için tekrar hamile kalmayacağım" dedi. Bu sözler, ABD'de çokça paylaşıldı.