Türkiye yaşanan depremle yıkıldı. Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük deprem 10 ilimizde acı bir şekilde hissedildi. Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere birçok ev yıkılmış durumdayken, yetkililer ve bölgeye giden gönüllüler arama kurtarma çalışmaları ile bir can kurtarmak için gece gündüz uğraşıyorlar.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, ülkemizde yıkıma sebep veren bu depremler için açıklama yaptı.

Blinken, "Görüşmemizle ilgili değil ama önemli olduğunu düşündüğüm bir şey daha söyleyeyim. Türkiye ve Suriye'de meydana gelen ve bu ülkelerin son günlerde yaşadığı korkunç deprem görüntülerinden ikimizin de inanılmaz etkilendiğini biliyorum. Yıkılan binaların görüntülerini görüyoruz. İnsanları, çocukları görüyoruz, neyse ki bazıları hala enkazdan canlı olarak çıkarılıyor, ama bu inanılmaz bir acı. Her iki ülke de Türkiye'ye ve Suriye halkına ihtiyaç duydukları anda destek olmak için çok çalışıyor. 150'den fazla arama ve kurtarma personeli görevlendirdik" dedi.

Habeck, "Neredeyse tüm gün ekonomik konuları, borç azaltma yasasını konuştuk ve basının ilgisi de bu konulara odaklandı. Ancak Türkiye ve Suriye'deki trajediyi düşününce bunlar belirli ölçüde göreceli hale geliyor. Elbette bunlar önemli konular ama binlerce insan hayatını kaybetti ve kaybediyor. Asıl trajedi, yardım etmemiz gereken gerçek durum bu ve bunu yapacağız. Yardım sağladığı için ABD'ye teşekkür ediyorum ve gurur duyuyorum. Aynısını Almanya için de söyleyebilirim. Neye ihtiyaç varsa vereceğiz ve tedarik edeceğiz" diye konuştu.