Kahramanmaraş’ta gerçekleşen depremin ardından tüm Türkiye kenetlenerek yardım faaliyetlerini sürdürmekte.Depremin ardından onlarca dünya ülkesindende ülkemize yardımlar ve taziyeler geldi. İlk günlerden beri desteğini esirgemeyen ülkelerden biri de ABD. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake yaptığı açıklama ile başsağlığı diledi.

Flake,
"Amerika'da Senato ve Kongre'deki arkadaşlarımla konuşurken, Türkiye'nin daha önce 5 kıtadaki facia ve felaketlerdeki yardım çabalarını anlattım. Dolayısıyla Türkiye, hakkını çoktan ödedi. Bizim de şimdi borcumuzu ödeme zamanı geldi. Amerika halkı tarafından alınmış ve finanse edilmiş malzemeleri taşıyan bu büyük uçakların gelip gittiğini görmek gerçekten beni çok cesaretlendiriyor." diye konuştu.
 "Burada yaptığımız her şey, bütün yardımlar Türk Hükümetinin davetiyle gerçekleşiyor. Onlarla ortak olduğumuz için memnunuz. Uluslararası Göç Örgütü'yle de uzun süredir devam eden bir ortaklığımız var." dedi.
"ABD Hükümeti, USAID aracılığıyla 85 milyon dolarlık ilk yardımı açıkladı. Daha fazlası da yakında açıklanacak. Aynı zamanda BM aracılığıyla da yardım ediyoruz. Bunun dışında ABD Ticaret Odası öncülüğünde düzenlenen bağış kampanyasında yaklaşık 50 milyon dolar toplandı. Bu rakamlar, özel kişilerin ve diğer organizasyonların dışında." Diyerek açıklamasını sonlandırdı.