24 Şubat tarihinde Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna'ya bugün sürpriz ziyaret gerçekleştiren ABD Başkanı Joe Biden'ın  ziyaretine ilişkin ilk açıklama Beyaz Saray'dan geldi.

 Saray'dan yapılan yazılı açıklamada Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın birinci yılına sayılı günler kaldığına dikkat çekilerek, Ukrayna'ya verilen desteğin kapsamının görüşüleceği belirtildi.

Ayrıca yapılan açıklamada Rusya'nın savaş makinesini desteklemeye çalışan seçkinlere ve şirketlere karşı uygulancak ek yaptırımların bu hafta içinde duyurulucağı vurgulandı.

''Dünya, Rusya'nın Ukrayna'yı acımasız işgalinin birinci yıl dönümüne hazırlanırken, bugün Başkan Zelenski ile görüşmek ve Ukrayna'nın demokrasisine, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne sarsılmaz bağlılığımızı yeniden teyit etmek için Kiev'deyim. Putin yaklaşık bir yıl önce işgalini başlattığında Ukrayna'nın zayıf olduğunu ve Batı'nın bölünmüş olduğunu düşünüyordu. Bizden daha uzun süre dayanabileceğini düşündü. Ama fena halde yanılıyordu. Bugün Kiev'de Başkan Zelenski ve ekibiyle Ukrayna'ya verdiğimiz desteği daha kapsamlı bir şekilde görüşmek üzere bir araya geliyorum. Ukrayna halkının bombardımanlarından korunmasına yardımcı olmak için topçu mühimmatı, hava gözetleme radarları dahil olmak üzere kritik ekipmanın ek teslimatını duyuracağım. Bunu bu hafta içinde paylaşacağım, Rusya'nın savaş makinesini desteklemeye çalışan seçkinlere ve şirketlere karşı ek yaptırımlar açıklayacağız. Geçen yıl ABD, Ukrayna'yı savunmaya yardımcı olmak için Atlantik'ten Pasifik'e uluslardan oluşan bir koalisyon kurdu ve benzeri görülmemiş askeri, ekonomik ve insani destek sağladı ve bu destek devam edecek.”