KPSS puanı ile müracaat işlemleri kabul edilecek adaylar, daha sonrasında yarışma sınavına katılım sağlayarak personel almaya hak kazanmış olacak.

Dil ve KPSS Şartı

Müracaat işlemlerini gerçekleştirecek adayların 2022 ya da 2022 senelerinde gerçekleştirilen KPSS P3, p4 p12,p14,p19, p24, p29,p34,p39,p44 puan çeşitlerinin birinden seksi ya da daha da üzeri bir puan almış olmaları gerekiyor.

Yabancı dil seviye tespit sınavından ise İngilizce Fransızca ve Almanca dillerinden birinden en az B düzeyinde bir puan almış olmakla beraber ya da buna denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak.

Eğitim Koşulu
Müracaat işlemlerini gerçekleştirecek adayların en az 4 yıllık lisans eğitimini vermekte olan hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, veteriner, su ürünleri ile iletişim fakülteleri ve fakültelerin Avrupa Birliği, istatistik ve matematik, istatistik ve sosyoloji ile tarih ve Şehir ve Bölge Planlama bölümleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakültelerinden mezun olmuş olmaları gerekiyor.

Yaş Şartı
Avrupa Birliği Başkanı uzman yardımcısı kadrosu açısından sınavın gerçekleştirileceği yılın Ocak ayının 1 günü yani 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak gerekir yani 1 Ocak 1988 ve daha da sonrası Doğanlar bu alımlara başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adayların, başvuru işlemlerini 26 Aralık 2022 tarihinden itibaren başlamak suretiyle 13 Ocak 2023 tarihine kadar e-devlet üzerinden Avrupa Birliği Başkanlığı kariyer kapısı kamu işe alım ya da kariyer Kapısı adresi üzerinden elektronik ortamda yapmaları gerekir.