A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri kapsamında Letonya ve Galler ile yapacağı maçlar için aday kadrosunu belirledi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan kadroda yer alan futbolcular, 11 Haziran'da Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanacak.

Milli takıma çağrılan futbolcular, 16 Haziran'da deplasmanda Letonya ile, ardından 19 Haziran'da Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda Galler ile karşılaşacak. Teknik Direktör Stefan Kuntz yönetimindeki milli takım, Letonya maçının hazırlıklarını Riva'daki tesislerde sürdürecek ve resmi idmanını basına kapalı olarak gerçekleştirecek.

A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosunda kaleciler Mert Günok (Beşiktaş), Muhammed Şengezer (Medipol Başakşehir) ve Uğurcan Çakır (Trabzonspor) yer alıyor. Defans oyuncuları Zeki Çelik (AS Roma), Abdülkerim Bardakçı (Galatasaray), Cenk Özkaçar (Valencia), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Merih Demiral (Atalanta), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydin (Fenerbahçe) ve Eren Elmalı (Fenerbahçe) olarak sıralanıyor.

Kamu işçilerinin tamamını ilgilendiriyor! AYM'den "zam" kararı Kamu işçilerinin tamamını ilgilendiriyor! AYM'den "zam" kararı

Orta sahada Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Feyenoord), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Salih Uçan (Beşiktaş), Cengiz Ünder (Marsilya), Kenan Karaman (Schalke 04), Arda Güler (Fenerbahçe), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray) ve İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe) görev yapacak.

Forvet hattında ise Umut Bozok (Trabzonspor) ve Umut Nayir (Eyüpspor) forma giyecek.