İstanbul merkezli Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının güncel yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen bir operasyonda, 15 şüpheli gözaltına alındı.

Gözler Merkez Bankası'nda, Dolar Yükselişte Gözler Merkez Bankası'nda, Dolar Yükselişte

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ'nün güncel faaliyetlerini tespit etmek ve örgütün yapılanmasını deşifre etmek amacıyla yoğun bir çalışma yürüttü. Bu kapsamda yapılan tespitler sonucunda, örgütün iletişim modeli olarak kullanılan ankesör veya büfe gibi sabit hatlardan diğer üyelerle iletişim kuran ve örgüt üyelerini kamu görevlerine sızdıran 19 şüphelinin kimlikleri belirlendi.

Belirlenen şüpheliler arasında aktif görevde olan 3 astsubay, 2 uzman çavuş, uzman erbaş, daha önce ihraç edilen bir üsteğmen ve teğmen, emekli astsubay, istifa etmiş bir uzman çavuş, 7 eski askeri öğrenci ve bir avukat bulunuyor. İstanbul merkezli olmak üzere 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda, 15 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca, adresinde bulunmayan bir şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Yurt dışında bulundukları tespit edilen 3 zanlı hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.