Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı 13 yılda girdiği 11. seçimini de kaybetmesiyle hem parti içinden hem de seçmeninden tepkilerle karşılaşıyor.

14 Mayıs'ta CHP Genel Merkezi'nde seçim sonuçlarını takip eden partililer, gecenin ilerleyen saatlerinde Erdoğan'ın zaferinin netleşmesiyle büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Sabah gazetesinin haberine göre, CHP partilileri arasında Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik çarpıcı değerlendirmeler yapıldı ve "Keşke bu işe girmeseydik, bize yarar değil zarar getirdi" gibi görüşler öne çıktı.

Ankara'da Tacizci, Mağdurun İş Arkadaşı Çıktı: 3 Yıla Kadar Hapis Cezası Talep Edildi Ankara'da Tacizci, Mağdurun İş Arkadaşı Çıktı: 3 Yıla Kadar Hapis Cezası Talep Edildi

CHP'nin yanı sıra diğer koalisyon ortakları arasında da HDP ile yapılan pazarlıkların özellikle İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'ndeki seçmeni kaybettirdiği düşüncesi hakim oldu.

Bu süreçte, CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan da HDP ile yapılan ittifaka karşı bir isyan sesi yükseldi. Özcan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Artık yeter, ABD uşağı HDP'nin 3 kuruşluk oyunu alacağız diye milyonlarca Türk milliyetçisi, Atatürkçü insanı üzüyorsunuz" şeklinde çıkış yaptı.

Öte yandan, 28 Mayıs seçimlerinin kaybedilmesi durumunda 7'li koalisyonun parçalanacağı kesin gözüyle bakılıyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, "Seçim kaybedilirse ittifak dağılır" mesajı verdiği hatırlatılıyor. DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti gibi ittifakın küçük ortakları, CHP'nin desteğiyle Meclis'e girmeyi başardılar, bu durum "tarihi bir vurgun" olarak nitelendirildi. Seçim sonuçları, İYİ Parti içerisinde de şok etkisi yarattı.