Gelecek Partisi'nin, İstanbul Sultanbeyli'de düzenlediği mitingde İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin'in, "Buradan ilan ediyoruz; cumhurbaşkanı adayımız Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'dur" açıklamasında bulunması, 6'lı masadaki ortak aday krizini gözler önüne seriyor.

KILIÇDAROĞLU'NA SOĞUKLAR

Şahin'in sözlerinin "Sahada en çok duyduğumuz isim Mansur Yavaş" çıkışı yapan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve "Kılıçdaroğlu dışında bir aday çıkarsa masa dağılır" açıklamasıyla masaya gözdağı veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'na verilen bir cevap olduğu iddia ediliyor. İYİ Parti'den sonra Gelecek Partisi'nin de "Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz" kanaatinde olduğu kulislerde konuşuluyor.

BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, "6'lı masanın bir ortak cumhurbaşkanı adayı hedefi var. Altı parti dışında bir yedinci bir isim de olabilir" demesi, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ortak aday konusunda Abdullah Gül'ü işaret etmesi, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın ise ortak adayın altılı masadan çıkması gerektiğini söylemesi masadaki belirsizliği gösteriyor. Bu belirsizlik ortamında gözler 2 Ekim'de yapılacak yedinci toplantıya çevrilmiş durumda.

İNCE'DEN 6'LI MASAYA ELEŞTİRİ

Öte yandan altılı masaya ittifak dışındaki partilerden de tepkiler geliyor. Hedefine Millet İttifakı'nı alan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Ayda bir toplanıyorlar; çay, kahve, kek yiyip içiyorlar. 'Ya geçen sizde yediğim kek ne güzel oldu, geçen sizlerin getirdiğiniz meyveler organik mi?' Birer de küçük altın alıp verseler birbirlerine daha iyi olur" ifadelerini kullanarak altılı masayı eleştirdi.