Geçtiğimiz hafta Binali Yıldırım başkanlığındaki AK Parti heyeti ile bir görüşme gerçekleştiren Yeniden Refah Partisi'nin ittifaka katılmak için 30 maddelik şart metni sunduğu, sunulan maddeler içerisinde "kadına şiddetle mücadele"ye yönelik 6284 sayılı yasanın değiştirilmesi talebininde yer aldığı belirtildi.

6284 sayılı Kanun'da bir değişiklik yapılma talebine AK Parti'nin olumlu baktığı şeklinde ortaya atılan iddialar üzerine AK Parti'li Özlem Zengin, böyle bir konunun gündeme gelmediğini, söz konusu olan kanunun kırmızı çizgileri olduğunu söyledi:

"Yeniden Refah Partisi'nin görüşüdür. Sayın bakanımız Derya Yanık da bu konuda bir açıklama yaptı. Sayın Binali Yıldırım'ın da ifade ettiği gibi 'Bu konu hiç gündeme gelmedi bu konuşmada.' 6284 sayılı kanun, bizim için önemli bir konudur ve kırmızı çizgimizdir. Sayın cumhurbaşkanımızla yaptığımız toplantılarda da katılan tüm kadın STK'lerin de var olduğu toplantılarda da bu aynen böyle zaten ifade de edilmiştir."

Ortaya atılan iddialara tepkiler çığ gibi büyümeye devam ederken, konuya ilişkin bir başka açıklama da Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal'dan geldi. Aydal, yaptığı açıklamada  AK Parti heyetine sundukları 30 maddelik şart metninde söz konusu kanunun kaldırılmasına yönelik bir ifadenin yer almadığını vurgularken, süresiz nafaka konusunda bir düzenleme talep ettiklerini belirtti:

“AK Parti!ye sunduğumuz metinde ‘6284 sayılı yasa kaldırılsın’ diye bir ifade yok. Biz, ‘süresiz nafaka konusundaki mağduriyetlerin giderilmesini’ talep ediyoruz. Yani bir erkek ve bir kadın evleniyor. 2 ay evli kalıyorlar, iki ay sonra boşanıyorlar. 2 ay evli kalanlar için de eşler ‘süresiz nafaka ödemek zorunda kalıyor.’ Biz diyoruz ki bu mağduriyet giderilsin. Bir diğer isteğimiz ise zinanın yasaklanması”