Türkiye'nin gündemine adeta bomba gibi düşen 6 yaşındaki kızın evlendirildiği iddiaları sonrasında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kaleme aranan iddianame kabul edildi. 

Buna göre iddianamede 6 yaşındaki H. K. G. İle evlendiği iddia edilen Kadir İstekli hakkında 67 Yıl 10 ay 15 gün ve baba Yusuf Ziya Gümüşel ile Anne Fatma Gümüşel için ise 22 yıl 6 ay hapis cezası talebinde bulundu.

Duruşmanın Tarihi Belli Oldu


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kaleme alınan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Buna göre şüpheliler, ilk kez 22 Mayıs 2023 tarihinde hakim karşısına çıkarak hesap verecek.

Peki Neler Olmuştu?

İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’kızıin  H. K. G., 14 yaşında doğum yaptığını ve yıllarca evlendirildiği şahıs tarafından cinsel istismara uğradığını belirterek kocasından da ailesinden şikayetçi olduğunu beyan etmişti. Bugün 24 yaşında olan ve 6 yaşında gelinlikli fotoğrafları ortaya çıkan H. K. G.’nin Fikret etmesi üzerine savcılık makamı harekete geçmişti. Buna göre Anadolu Cumhuriyet varsa avcılığı tarafından düzenlenen iddianamede Çocuk istismarının olduğuna hükmedildi ve iddianame hakimlik makamına gönderildi. Buna göre ilk duruşma 22 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.