İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin, babasının kendisini 2002'de altı yaşındayken imam nikahıyla 'evlendirdiğini' ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını belirterek şikayetçi olması üzerine gün yüzüne çıkan olayın kamuyonda duyulması üzerine herkesi şoke temiş ve tepkileride beraberinde getirmişti. Olayın kamuoyunda geniş yankı uyandırması üzerine Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit, sosyal medya hesabından tepki çeken bir paylaşımda bulundu.

Müdür Koçyiğit, “Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın. (Hucurat: 6) Bu ayet iman edenlere hitap ediyor. İmansızlar siz iftira atmaya karalama yapmaya devam edebilirsiniz!” sözlerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Söz konusu paylaşımın ardından Milli Eğitim Bakanlığı, müdür hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Ayrıca veliler ve mezunlardan oluşan bir grup okul önünde bir basın açıklaması gerçekleştirerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı. Cağaloğlu Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği (CALMED), Koçyiğit hakkında suç duyurusunda bulundu.