Duyulduğu ilk günden bu yana detayları ile kan donduran İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin, babasının kendisini 2002'de altı yaşındayken imam nikahıyla 'evlendirdiğini' ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını belirterek şikayetçi olması üzerinen açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü. 

Kartal'daki Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya; tutuklu sanıklar baba Gümüşel ve Kadir İstekli getirilirken, tutuksuz sanık anne Fatıma Gümüşel ise katılmadı. Dava öncesi adliye önünde toplanan bir grup Baba Gümüşel'in suçsuz olduğu yönünde sloganlar attı.

Görülen duruşmada H.K.G'nin evlendirildiği Kadir İstekli hakkında 30 yıldan az olmamak, baba Gümüşel ve anne Gümüşel hakkında da 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası isteniyor. 

Davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, duruşma öncesinde mahkemeye dilekçe vererek, davada gizlilik kararı alınarak duruşmaların basına kapalı yapılmasını ve davaya ilişkin yayın yasağı konulmasını talep etti. Talebin  ardından bugünkü duruşmada mahkeme,  Emek Partisi, TİP, CHP, HDP’li vekiller ve AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı da davaya müdahil olma taleplerini reddetti ve duruşmaların basına kapalı yapılmasına karar verdi.