AK Parti'li Zengin, bu olayla ilgili sadece anne, baba ve failin ceza almasının yeterli olmayacağının altını çizerek bu olayın tanığı ya da destekleyeni olayın sosyal dokusunda cemaat varsa cemaatin de ifadeye çağrılması gerektiğini, TBMM'nin bu konuda ortak hareket etmesi gerektiğini ayrıca konuyla ilgili Cumhurbaşkanına araştırma komisyonu kurulması yönünde talebini ilettiğini söyledi AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in konuya dair açıklaması ise şu şekilde:

"Annenin, babanın, failin ceza alması yetmez. Yakınları, bunu destekleyen, gören sosyal dokuda kim varsa cemaatse cemaat herkesin ifadeye çağırılması lazımdır. Bunu söyledikten sonra kapatmaya çalışmak diyorsunuz. Bunu reddediyoruz, kötü niyetli buluyoruz. Bunun en tepe noktaya kadar üzerine gidilmesini ifade ediyoruz. Bu memlekette çocuklar hepimizin. Çocuklarla alakalı birbirimizle yarış olamaz. Onun hakkını hukukunu hep birlikte korumalıyız. TBMM bu konuda ortak hareket etmek zorundayız."
“Ben, kendi grup başkanımızla ve Sayın Cumhurbaşkanımızla da konuşarak, araştırma komisyonunu derhâl kuralım. Bu konuyla alakalı bize düşen ne varsa fazlasıyla yapalım”