Gündeme oturan çocuk gein olayı detayları kan dondururken, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kabul edildi. Şüpheliler 22 Mayıs 2023 tarihinde hakim karşısına çıkacak. Ayrıca olayın odak noktasında bulunan baba Gümüşel, olayla ilgili açıklamada bulundu. Kızının son yıllarda psikolojik sıkıntılar yaşadığını, olayların iddia edildiği gibi olmadığını,kızını islami ve hukuki kurallara göre reşit yaşta evlendirdiğini söyledi. Sözkonusu olan açıklama ise şu şekilde:

 "Söz konusu haberdeki iddiaların sahibi olan kızımız, İslami ve hukuki kurallara uygun olarak medeni kanunun reşit saydığı yaşta evlenmiş olup, bu konuda ailemizin ve başka kişilerin hiçbir baskısı olmamıştır.

Son yıllarda ailevi sorunlar sebebiyle psikolojik sıkıntılar yaşayan 26 yaşındaki kızımız, birtakım yapıların etkisine girerek, eşinin evinden ayrılmış, başka bir yerde yaşamaya başlamış ve 12.10.2021 tarihinde anlaşmalı olarak boşanmıştır.

Bu süreçte kızımız, etkisinde olduğu yapıların yönlendirmesiyle habere konu dil ve mahiyette birtakım iddialar ile suç duyurusunda bulunmuş olup hazırlanan iddianamenin mahkeme kararı gibi sunulması masumiyet karinesinin ihlalidir."