16 yıl boyunca tecavüz ve şiddete maruz kalan H.K.G. nin hukuk mücadelesi sürerken,sanıklar 30 ocakta mahkeme huzuruna çıkacaklar. 
Türkiye’tüm kesimlerinden destek gelen bu süreçle ilgili Aile ve sosyal politikalar Bakanı Derya Yanık açıklamalarda bulundu. 

H.K.G.nin bakanlığa ilk başvurusunun 2020 yılında olduğunu kaydeden Bakan Yanık,bize geldiğinde tüm gizliliği ve koruması sağlanarak açık ilk ve ortaokul kayıtları yapılmış,aşçılık eğitimi alarak meslek edindirilmiş,sağlık ve aşı hizmetlerinden yararlandırılması sağlanmıştır ifadelerini kullandı. 
 
YILLAR SÜREN MÜCADELE

Her ne kadar dava şu günlerde açılmş olsa da H.K.G. ‘nin mücadelesi yıllar önce başladı. İfadesi şu şekilde;
  Evlendirildikten sonra 14 yaşıma geldiğimde bana bir telefon aldılar. Dinlediğim radyo programında çocukların evlendirilmesinden bahsediyordu. Facebook üzerinden bu kişiye ulaştım ve evden kaçacakten aileme yakalandım. Telefonumu aldılar. Babamda şiddet gördüm. Babam bana günah işledin tövbe et kirlendin dedi. Bu süreçten sonra itaat etmeye başladım o sırada 14 yaşındaydım  17 yaşında hamile kaldım. Çocuğum 2 yaşına gelince ailem benden çocuğumu aldı. 
  H.K.G. şöyle devam ediyor. 
“ Bir gün alışveriş yapacağımı söyleyerek K.ile AVM’ye gittim.  Sen arabada bekle ben kıyafet alıp geleceğim dedim. Fakat AVM’den telefon aldım. Eve döndüğümde araştırmaya başladım. Küçük yaşta evlendirilmenin normal olmadığını wattpad de tanıştığım bir abladan öğrendim. Abla bana “ delil topla ,devlete sığın,  devlet seni korur .”dedi ben de ses kaydı aldım. Beş tane ses kaydı aldım ve çocuğumu da alarak adliyeye gittim. Savcılıkta yaşadıklarımı anlattım.  Devlet beni Xili’ne sevk etti. Bu ilde tedavi oldum ,oğlumu kreşe yazdırdım ,çalışmaya başladım.”