EYT (Erken Emeklilik Hakkı) konusunda staj ve çıraklık sigortasıyla ilgili henüz kesin bir karar bulunmamaktadır. EYT'den yararlanmak isteyenler arasında staj sigortasıyla ilgili beklentiler bulunmaktadır, ancak bu konuda resmi bir düzenleme yapılmamıştır. EYT için stajın başlangıç sayılması veya geriye dönük staj borçlanmasına ilişkin kararlar alınmamıştır. Ancak staj mağdurlarının mücadelesiyle birlikte, bu konunun gelecekte Meclis'e getirilebileceği söylenebilir.

2024 LGS Başvuru Son Tarihi Ne Zaman? Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı mı? İşte Detaylar 2024 LGS Başvuru Son Tarihi Ne Zaman? Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı mı? İşte Detaylar

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, EYT konusunda 5000 prim günü ve staj ve çıraklık sigortası için söz vermiştir. Ancak bu sözlerin hayata geçirilmesi için resmi bir düzenleme yapılmadığı sürece kesinlik kazanmamaktadır.

Diğer bir konu ise ev hanımlarının emeklilik fırsatıdır. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ev hanımlarının emekli olmak isteyenler için primlerinin üçte birini devletin karşılayacağını açıklamıştır. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da ev hanımlarının emeklilik imkanının önemli bir çalışma olduğunu belirtmiş ve devletin sigorta priminin üçte birini ödeyeceğini ifade etmiştir. Bu düzenlemeyle, ev kadınlarının aileleri için yaptıkları ekonomik katkının kamusal bir değeri olduğu kabul edilmekte ve ev kadınlarının sosyal güvenlik sistemine dahil olması hedeflenmektedir. Bireysel emeklilik sistemine dahil olan ev kadınları için zaten düşük primler uygulanmaktadır ve devlet, bu primlerin üçte birini karşılamayı taahhüt etmektedir. Bu şekilde, ev kadınlarının emeklilik sürecini desteklemek ve kolaylaştırmak amaçlanmaktadır. Ancak bu düzenlemelerin resmi olarak yürürlüğe girmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.