Sözleşmeliye kadro çalışması tamamlanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den yeni bir açıklama geldi. Peki, 50 D araştırma görevlisi kadroya geçecek mi?

50 D araştırma görevlisi kadroya geçecek mi?

Bakan Bilgin, "Uzun yılların sorunlarını çözüyor ve sözleşmeli çalışanları kadroya geçiriyoruz. Üstelik Sadece 4-B’li çalışanlar değil; sözleşmeli öğretmenleri, uzun süredir güvence sorunu yaşayan 50-D’li araştırma görevlilerini ve sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçılarını da kapsama dahil ediyoruz" dedi.

227 bin kişiye doğrudan kadroya geçme hakkı

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan kişiler içinse şunları söyledi;

"Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi ise süreleri de dolmuş olacağı için doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecektir. Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor."

Kadro kapsamı dışında kalanlar kim?

Sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli KİT personeli, sözleşmeli Meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır.

Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyen personelin hakları görev süreleri sona erene kadar şahsa bağlı şekilde devam edecek, sonra kadroları kendiliğinden ilga olacaktır."