Yüksekova Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Mesleki Eğitim Müdürlüğünün 5 usta öğreticisi ve 20 öğrencisi herkes tarafından takdir toplayan bir işe imza attı.

Yüksekova ilçesine 7km uzaklıkta bulunan Değerli köyündeki bir okulu onaran öğretmen ve öğrenciler, okulun tamamını baştan aşağı elden geçirerek teslim ettiler.

Okulu ziyarete giden Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, bu davranıştan ötürü hepsine tek tek teşekkür etti.

Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael'in açıklamaları:

‘'Bizde bugün özellikle okulumuzu onaran Yüksekova Mesleki Eğitim Müdürlüğümüzün bünyesindeki usta öğretici ile öğrencilerimizi o güzel hareketlerini yerinde baktık. Usta öğreticilerimiz ile bünyesinde çalışan öğrencileriyle bize gelerek gönüllü olarak okulları tamir ve onarmak istediler. Bizde onlara karşılık bir okulumuzu seçerek kendilerine teslim ettik onarımı için. Şimdi onlarda Değerli köyümüzün okulunda bu çerçevede 5 alanda içerisinde inşaat, metal, mobilya, tesisatçı ve boyacıdan olmak üzere farklı farklı alanlarda usta öğreticilerimiz, işverenlerimiz ve öğrencilerimiz şuan bu okuldalar. Şuan herkes okulun her bir tarafında onarımını yapıyorlar. Okulumuzun peteklerini yapıyorlar, musluklar yapılıyor, duvarlara boya yapılıyor, elektrik işleri yapılıyor ve hatta yerde kırık olan tüm fayanslarda değiştirilip yapılıyor. Bu yapılan işler hepsi usta öğreticilerimiz ile işverenlerin tarafından yapılıyor ve katkıları hep devam edecek. Geneleceğimizin teminatları sevgili öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirebilmek adına ilçemizdeki tüm imkânları seferber ettik. Yarı tatilin bitmesiyle öğrenciler bu güzel ortamda ders görecekler''