Milli Eğitim Bakanlığı, halihazırda 1,8 milyon öğrencinin faydalanmakta olduğu ücretsiz yemek uygulamasının kademeler halinde genişlemesi hususunda adımlar atma girişimlerinde bulunuyor. Böylece hedeflerinin 5 milyon öğrenciye ulaşmak olduklarını belirtti.


Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Sadri Şensoy başkanlığı, 81 ilin milli eğitim müdürü ve sorumlu diğer şube müdürlerinin katılımıyla; öğrencilere ücretsiz yemek verme hususundaki hazırlık çalışmaları hakkında toplantı yapıldı.
    
Toplantıda Ele Alınan O Konular


    Tüm öğrencilere kademeli olarak verilmesi hedeflenen ücretsiz yemek uygulamasına, okul öncesi öğrencilerine öncelik tanınacak. 


Toplantıda, illerdeki ana okulları ve ana sınıflarıyla ilişkili beslenmenin nasıl verileceği yönündeki veriler üzerine konuşuldu. Gereken ihtiyaçların bildirilmesi ve uygulamanın işlerliği açısından varsa eksikliklerin kapatılması istendi.
    
Hazırlıklar Tamam, 6 Şubat’ta Uygulanmaya Başlanacak


Bakan Yardımcısı Şensoy; 6 Şubat itibariyle okul öncesindeki öğrencilere ücretsiz yemek programının sorunsuz bir biçimde başlatılacağını, bu yöndeki gereken tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Artık Pansiyonlu Okullardaki Tüm Öğrenciler Öğle Yemeğinden Ücretsiz Yararlanacak
    Geçtiğimiz günlerde Bakan Özer, daha önce sadece pansiyonda kalan öğrencilerin yararlandığı yemek hizmetinin, artık okuldaki tüm öğrencilere ücretsiz bir şekilde verileceğini açıklamıştı.