20 Mart Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 45 bin öğretmen ataması müjdesi verildi. Atama verilmesinden sonra Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamasının takvimini ve branş bazlı dağılımı paylaştı.

Öğretmen atamasının başvuru süreci 27 Mart'ta başlayacak 1 Nisan'da son bulacak. 4 Nisan tarihinde sözlü sınav yani mülakat yerleri açıklandıktan sonra öğretmenler 7-16 Nisan arası mülakata girecek. Mülakat süreci bittikten sonra 18 Nisan'da mülakat sonuçları e-Devlet üzerinden açıklanacak. Mülakat sonuçlarına itiraz süreci 24-25 Nisan arası olup 28 Nisan tarihinde itiraz sonuçları açıklanacak.

Öğretmenlerin artırımlı ek ders ücreti İle İlgili önemli karar Öğretmenlerin artırımlı ek ders ücreti İle İlgili önemli karar

Bu süreçlerin ardından 2 Mayıs'ta öğretmenlerin okul tercih süreci başlayacak. Bu süre 6 Mayıs'ta sonlandıktan sonra atama sonuçları 8 Mayıs'ta açıklandıktan sonra 1 Eylül'den itibaren öğretmenler göreve başlayacak.

7-16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan mülakatlarda ne sorulacak sorusu öğretmenlerin yeni gündemi olmuş durumda. Mülakatlarda öğretmenlere zarflar sunulacak. Zarfların her birinde 4 adet soru bulunacak. 4 soru genel kültür, güncel konular, eğitim bilimleri ve yorum yapabileceğiniz sorular olacak. Öğretmenler bu 4 soruyu komisyon önünde cevaplayacak.

Peki öğretmenler bu 4 soruyu cevaplayamazsa ne olur?

Şu ana kadar yapılan öğretmen atamalarının mülakatlarında soruları bilemediği için elenen bir öğretmen olmadı. Öğretmenlerin karşısında olacak komisyon üyeleri de öğretmen olup güler yüzlü ve anlayışlı bir şekilde karşınızda duracak. Bu komisyona karşı seçtiğiniz zarftaki soruları cevaplayamazsanız herhangi bir puan düşüklüğü olayı yaşama durumu yok.