Tokat ve Yozgat'ta eğitime bir gün ara verildi Tokat ve Yozgat'ta eğitime bir gün ara verildi

Resmi Gazete'de yayınlanan değişiklikle "Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"te önemli düzenlemelere gidildi.

Toplam 1.6 Milyar Lira Destek Ödemesi Yapıldı

Bakanlık tarafından paylaşılan verilere göre, engelli ve yaşlı bireylerin şehir içi ulaşımının sağlandığı uygulama kapsamında, 2015 yılından bu yana toplamda 1.6 milyar lira gelir desteği ödemesi yapıldı.

Gelir Destek Ödemeleri Yüzde 50 Artırıldı

Yeni yönetmelikle birlikte, belediyelerin yetki verdiği şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetleri ve özel deniz ulaşımı için yapılan gelir destek ödemeleri 1 Temmuz 2023'ten itibaren yüzde 50 oranında artırıldı.

Ödeme Miktarlarındaki Değişiklikler

1 Temmuz 2023'ten itibaren yürürlüğe girecek olan yeni yönetmelikle, aylık 2.250 lira olan destek ödemesi özel denizyolu ulaşımı araçları için 3.375 liraya çıkıyor. Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerindeki şehir içi toplu taşıma araçları için aylık ödenen 2.992,5 lira ise 4.500 liraya, büyükşehir belediyesi olan diğer illerdeki şehir içi toplu taşıma araçları için aylık 2.250 liralık destek 3.375 liraya yükseliyor. Büyükşehir belediyesi olmayan illerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren araçlara ödenen aylık 1.800 liralık destek ise 2.700 liraya çıkarılıyor. Bu düzenlemelerle hem ulaşım hizmetleri hem de bu hizmetlerden faydalanan vatandaşlar önemli bir gelir desteği alacaklar.