Erzurum Atatürk Üniversitesinde makine mühendisliği okuyan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Hamdullah Kartal, bir gündür kayıptı. Ailesinin evinden sabah 9 sıralarından markete gideceğim diye evden çıkmıştı. Evden çıktıktan sonra kendisine ulaşamayan ailesi onu arıyordu.

Bu sabah saatlerinde İstanbul Sultangazi Başak Mahallesi Mahmutbey yolu İSTOÇ'a doğru giden tarafta yol kenarında bir ceset görüldü. Cesedi gören yoldan geçen vatandaşlar vakit kaybetmeden 112 Acil hattı arayıp ihbarda bulundular.

İhbar üzerine gelen acil sağlık ve polis ekipleri bulunan insanın silahla vurularak öldürüldüğünü belirlediler.

Olay yeri inceleme ve cinayet büro ekiplerinin ceset üzerinde ve olay yeri ile ilgili incelemeleri sonucunda, Hamdullah Kartal'ın cansız bedeni incelenmek üzere Adli Tıp Morguna kaldırıldı. Burada yapılacak otopsi sonucu kesin ölüm sebebi belli olacak.

Hamdullah Kartal'ın babası Maşallah Kartal, çocuğunun en küçük çocuk olduğunu, dün sabah 9'dan beri haber alamadıklarını, markete gitmek için evden çıktığını belirtti. 

23 yaşındaki cinayete kurban giden gencin babası Maşallah Kartal, "Benim küçük oğlumdu. En son dün sabah 09.00'da görüştük. Yataktan kalkıp 'Ben markete gideceğim' dedi. Ben de inandım sonra markete gittim sorduğumda markete gelmedi dediler. Sonra onu aramaya başladım 5-6 kere aradım cevap vermedi. Her zaman cevap veren biriydi hiç kimseye cevap vermedi. Saat 15.00'a kadar aradık sonra telefon kesildi. Bu sabaha kadar aradık aradık ulaşamadık. Dün en son habere aldık hiçbir sıkıntısı yoktu. Erzurum'da makine mühendisi okuyordu." diyerek durumu anlattı.