Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025-2026 eğitim-öğretim yılının 8 Eylül 2025 Pazartesi günü başlayacağını açıkladı. Yeni dönem, "Orman Yangınlarına Karşı Yeşil Vatanı Korumak" temasıyla hayata geçirilecek.
Bakan Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, eğitim yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, kurum çalışanları ve velilerin ortak duygu ve düşünceyle yeni döneme hazırlanmalarının önemine dikkat çekti.
Genelge ile uygulama birliği sağlanacak
Milli Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde eğitim hizmetlerinde standart uygulama sağlamak ve kaliteyi artırmak amacıyla "2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler Genelgesi"ni tüm okul ve kurumlara gönderdi.
Yeni eğitim döneminde, öğrencilerin çok yönlü gelişimini desteklemek amacıyla "Orman Yangınlarına Karşı Yeşil Vatanı Korumak" temasının yanı sıra başta "Aile Yılı" olmak üzere çeşitli temalar ve faaliyetler uygulanacak. Bakan Tekin, eğitim camiasına teşekkür ederek yeni dönemdeki çalışmalarda kolaylıklar diledi.