Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ortaokul ve lise öğrencilerine bursluluk sınavları düzenleniyor. Bu sınavları başarıyla sonuçlandıran çocuklara burs olanağı sağlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği bursluluk sınavlarına; ortaokul 5,6,7,8. sınıf ile beraber lise 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri katılım sağlayabiliyor. Sınav; sözel ve sayısal olarak iki oturumda gerçekleştiriliyor. 100 soru yöneltilip 120 dakikalık cevaplama süresi tanınıyor.

Sınavlara yalnızca örgün eğitim kurumlarında okumakta olan öğrenciler katılabilmektedir. 2022 yılında burs ücreti 663 lira olarak belirlenmişti. Bu sene burs ücretlerinde zam bekleniyor. İOKBS bursu, kazanan başarılı öğrencilere 12 ay boyunca verilmektedir. Burs ödeme tarihleri bulunulan şehirlere göre değişkenlik gösterebiliyor.

İOKBS ne zaman yapılacak?

Sınavın tarihi henüz resmi makamlarca açıklanmadı. Milli Eğitim Bakanlığının, 2023 sınav takvimi yayımlanınca sınav tarihleri de belirginlik kazanacak. 2022 yılında 4 Eylül tarihinde yapılmıştı. 2023’te de benzer bir tarihte organize edilmesi bekleniyor.