TOKİ’den ucuz ev kampanyası! TOKİ’nin en büyük sosyal konut hamlesi ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ’nin sosyal konut projesi ile ilgili detayları açıkladı ve tarih verdi. Proje ile ilgili detayları Cumhurbaşkanı Erdopan açıklayacak. Peki, 2022 TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor? TOKİ başvuru şartları belli oldu mu? Toki ev başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…

2022 TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımız 13 Eylül'de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını açıklayacak'' diyerek duyuruda bulundu.

Bakan Murat Kurum, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, vatandaşlara en iyisini sunmak için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

"Yüzyılın sosyal konut projesinde tarih 13 Eylül." bilgisini veren Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 13 Eylül'de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını açıklayacak." ifadesini kullandı.


TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU MU? KİMLER YARARLANACAK?

Bakan Kurum paylaşımında, projeye ilişkin detayları içeren infografiğe de yer verdi. Buna göre Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi ile vatandaşlar 81 ilde kira öder gibi ev sahibi olacak.

2022 TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor TOKİ başvuru şartları belli oldu mu Başvurular nasıl yapılacak
Konut, konut arsası ve sanayi sitelerinin yer alacağı projede, gençler, emekliler, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılacak. Evler, yerel ve yatay mimariye uygun, sıfır atık uyumlu, enerji verimli, iklim dostu malzemeler ve yenilenebilir enerji sistemlerini içerecek şekilde inşa edilecek.