KPSS ortaöğretim sınavı 6 Kasım 2022 Pazar günü ÖSYM tarafından uygulanacak.

KPSS ortaöğretim sınava giriş belgeleri ile ilgili ÖSYM tarafından henüz bir açıklama yapılmazken sınav giriş belgelerinin genellikle sınavdan 1 hafta önce açıklandığı biliniyor.

Sınav Giriş Yerini Nasıl Öğrenirim?

Adayların TC kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarası ve şifreleri ile birlikte ÖSYM'nin resmi internet adresi olan "AİS/OSYM" üzerinden sınava giriş belgelerine ulaşabileceklerdir.

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunacak. Adaylar girdikleri sınava ait Sınava Giriş Belgesi’ni yanında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan sınava girmek mümkün değildir.

Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgesi’nin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir.

Belgelerin ön yüzünde yer alan ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgilerin haricinde ön ve arka yüzlerinde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. gibi bilgilerin bulunması durumunda adayların sınavları geçersiz kılınacaktır.

2022 KPSS Ortaöğretim Sınavı Sonucu Ne zaman Açıklanacak?

 2022-KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçları ise 1 Aralık 2022 tarihinde açıklanacak.