Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki sınavın sonuçları beklenirken sonuçların duyurulacağı tarih ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den açıklama geldi. Bakan Özer, 5 Haziran’da yapılan LGS sınavı ile ilgili ilk değerlendirmeleri bitirdiklerini belirterek LGS sonuçlarının açıklanacağı tarihi paylaştı. Peki, 2022 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

2022 LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS sınavıyla ilgili ilk değerlendirmeleri bitirdiklerini ve sonuçların 30 Haziran'da açıklanacağını söyledi.

Bakan Özer, "30 Haziran'da açıklayacağız. Bu süreç gayet başarılı bir şekilde devam ediyor. Sıkıntılı bir sürecimiz yok ama Bakanlık olarak hiç bir zaman erken açıklamaya gitmedik. Hangi tarihte söz verdiysek o tarihte açıklayacağız. Yani yerleşim yerleriyle de ilgili bir sıkıntı olmayacak. Bazen konular bağlamından çıkıyor. Aslında LGS sınavı yüzde 13-14 bandındaki tüm öğrencilerin yani 1.3 milyon öğrencimizin girdiğini varsaydığımız zaman yüzde 14'ünün yerleştiğinin bir sınav. Geriye kalan yüzde 90'lık öğrenci grubu sınava girmeden istediği liseye yerleşebiliyor." diye konuştu. 


LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih kılavuzu ve okullar ile kontejanların açıklanması bekleniyor.