Lise giriş sınavı için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulanacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına kısa bir süre kaldı. Milyonlarca öğrenci hazırlıklarını tamamlarken iyi bir liseye girmek için ter dökecek adaylar sınav ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, 2022 LGS ne zaman? LGS’ye kaç gün kaldı? LGS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? LGS’de kaç soru var? İşte detaylar…

LGS 2022 NE ZAMAN?

LGS 5 Haziran 2022 Pazar günü uygulanacak.

2022 LGS SAAT KAÇTA BAŞLAYIP, KAÇTA BİTECEK?

5 Haziran 2022'de uygulanacak LGS’DE birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak.

LGS 2022 SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDI MI?

LGS sınav giriş belgesi henüz yayımlanmadı. LGS sınav giriş belgesi 27 Mayıs 2022 tarihinde e okul sistemi üzerinden erişime açılacak. Kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, 27 Mayıs'tan itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak. Okul müdürlükleri bu tarihten itibaren öğrencilerinin sınav giriş belgelerini alacak ve mühürleyerek öğrencilere teslim edecek.


2022 LGS’DE KAÇ SORU SORULACAK?

Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak. Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

2022 LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları, 30 Haziran 2022'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.