Üniversitelerin iki yıllık programlarından mezun olanların katıldığı 2022 KPSS ön lisans sınavında geri sayım azaldı. Sınav detayları haberimizde

Üniversitelerin iki yıllık ön lisans programlarından mezun olanların katıldığı KPSS ön lisans sınavına kısa bir süre kaldı. Adaylar hazırlıklarını tamamlarken KPSS ön lisans sınava giriş yerleri, sınav konuları ve sınavın süresine ilişkin detaylar merak ediliyor.
ÖN LİSANS KPSS NE ZAMAN?
Kamu Personel Seçme Sınavı Ön Lisans Sınavı (2022-KPSS Ön Lisans) 9 Ekim 2022 tarihinde uygulanacak.
2022 KPSS ÖN LİSANS SINAVA GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?
Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecekler.
KPSS ÖN LİSANS SAAT KAÇTA, KAÇ SORU SORULACAK?
Sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri uygulanacak. Sınavın süresi 130 dakika olacak. DHBT, 27 Kasım 2022 tarihinde tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 60 dakika olacak. Adaylar, sınav günü saat 10.00’dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacak. Adayların, KPSS Ön Lisans’da sınav süresinin ilk 100 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde ve DHBT’de sınav süresince sınav salonunu terk etmeleri yasak olacak.