Öğretmenler iptal edilen ilk oturumların ardından 2022 KPSS sürecinin oldukça yorucu bir süreç olduğunu dile getiriyorlar. Seslerini "Cumhuriyet'in 100. yılında, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılını inşa edecek olan öğretmen ordusuna Şubat ayında başlamak üzere 100 bin yeni öğretmen ataması yakışır." ifadeleriyle duyuran öğretmenler merakla gelecek müjdeyi bekliyorlar. 

Zorlu bir maratondan çıkan Kpss 2022 öğretmenleri gündeme hızlı bir giriş yaparak 100 bin atama talebinde bulundu.

2022 kpssye iptal ile beraber 2. defa giren öğretmenler mağduriyetlerinin giderilmesi için şimdiden kolları sıvalayıp twitterda gündem yarattılar.  Önceki yıllarda 60 bin talebinde bulunan öğretmenler bu yıl taleplerinin 100 bin olduğunu belirterek hem Cumhurbaşkanlığı hemde Milli Eğitim Bakanlığına isteklerini güçlü bir şekilde dile getirme gayretindeler. 

Özellikle Milli Eğitim Bakanlığının ücretli öğretmenlere olan talebi ve norm açıklarıyla beraber 100 bin atamanın bile ihtiyacın çok altında olduğunu belirterek tek bir ağızdan ihtiyaca yönelik atamanın elzem olduğunu bu açığın bir nebzede olsun rahatlaması adına 100 bin atamanın yapılmasını belirtmekteler.

Öğretmenlerin taleplerine ilişkin bazı ifadeler ise şu şekilde; 

"Öğretmen Türk toplumunun ortak değeridir. Öğretmene verilecek her birim değer, kendini katlayarak güzel ülkemize dönecektir. "

"Geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusu öğretmenlere adil kontenjan verilerek Cumhuriyet'in 100. yılında 100 bin atama verilmelidir."

"Sınav iptal oldu bir sürü stres yaşadık, 2 kez sınava girdik çok emek verip çok çalıştık bu atamayı sonuna kadar hakettik."