Ehliyet Yenileme 2022

Ehliyet yenileme randevusunu almak isteyen vatandaşlar Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet uygulaması üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecekleri gibi Alo 199 hattından da işten birini gerçekleştirebiliyor. Gerekli evrakları ve ehliyet yenileme ücretini yatırın vatandaşların işlemleri çok daha kolay bir şekilde yapılabiliyor.

Ehliyet Yenileme Randevusu Alma

Ehliyetini yenilemek isteyen vatandaşların son müracaat işlemleri 31 Aralık 2024 olacak şekilde belirlendi. Bu tarihe kadar eski ehliyetin kullanılması mümkündür fakat söz konusu tarihten itibaren geçerli olmayacak. Ehliyet yenileme randevusunu almak isteyen vatandaşlar nüfus ve vatandaşlık isteği Genel Müdürlüğü internet uygulaması üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecekleri gibi Alo 1999 hattını arayarak ehliyet yenileme ile ilgili randevu işlemlerini gerçekleştirebilir.

Ehliyet Yenileme Son Tarihi Ne Zaman?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasına baktığımızda Türkiye ve dünyada etkili olan salgın sebebiyle vatandaşların yeni tip sürücü belgeleri amacıyla başvuru işlemlerini gerçekleştiremedikleri gerekçesiyle nüfus müdürlüklerinde Yoğunluğun azaltılması maksadı doğrultusunda 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerini değiştirme süresinin 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzatıldığı belirtilmişti.


Ehliyet Yenileme İçin Gerekli Evraklar Neler?

•    Adli sicil belgesi,
•    Kan grubunu belirtecek belge ya da yazılı bir bayan,
•    Bir tane biyometrik fotoğraf
•    Sürücü belgesi değerli Kağıt ya da harç bedeli ile vakıf payı,
•    Sürücü sağlık raporu,
•    Kimlik belgesi


2022 Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar?

Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştirmek isteyen vatandaşların ödeyecekleri ücret 13+2'dir.
Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyen kişilerin kaybedenlerin ya da çaldıranların ise ödeyecekleri ücret 280 + 65 TL olacak şekilde uygulanacaktır. Yani toplamda 345 TL'lik bir tutarın ödenmesi gerekiyor.


1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yeni tip ehliyet almamış vatandaşlar ehliyet yenileme, kayıp ve çalıntı durumlarında 15 TL yenileme ücretini ödemek zorunda kalacaklar.


Yeni tip ehliyetler 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren dağıtılmaya başlandı ve bu tarihten itibaren ehliyet alan vatandaşların ehliyeti yeni tip ehliyet olacaktır. Yeni tip ehliyet arama vatandaşlar daha sonrasında ehliyet yenileme ile kayıt ve çalıntı durumlarında 345 TL harç ve değeri kağıt ile vakıf payını ödememek zorunda kalacak.


2022 Ehliyet Yenileme Ücreti Nereye Yatırılır?

Ehliyeti yenileme ücreti Hazine ve Maliye Bakanlığı ile trafik Vakfı tarafından protokol altına alınmış ödeme yapılabilen bankalara yatırılabilir diğer taraftan ehliyet yenileme ücreti internet üzerinden de yatırılabilir.