2022 FIFA Dünya Kupası için heyecan dorukta. Katar'ın ev sahipliği yaptığı ilk Dünya Kupası organizasyonu olan FIFA World CUP 2022 ile ilgili detaylar futbolseverlerin gündeminde yer alıyor. Pek çok kişi Dünya Kupası'nın düzenleneceği tarihleri araştırıyor. Peki, 2022 Dünya Kupası ne zaman? Dünya Kupası nerede oynanacak? FIFA World CUP 2022 tarihleri!

2022 DÜNYA KUPASI (FIFA WORLD CUP) NE ZAMAN, NEREDE OYNANACAK?

2022 FIFA Dünya Kupası, 21 Kasım - 18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar'da düzenlenecek. Turnuva, Katar'da yaz sıcaklığının yüksek olması nedeniyle yaz aylarında değil, Kasım ve Aralık'ta gerçekleşecek. Turnuvadaki maçlar, 5 farklı şehirde ve 8 farklı stadyumda oynanacak.

2022 DÜNYA KUPASI HANGİ KANALDA?

A Milli Takımımız 2022 Dünya Kupası’nda maalesef yer alamayacak. Türkiye'de 2022 Dünya Kupası maçları TRT 1 ve TRT Spor'da yayınlanacak.

DÜNYA KUPASI GRUPLARI

A Grubu: Katar, Hollanda, Senegal, Ekvador

B Grubu: İngiltere, ABD, İran, Galler

C Grubu: Arjantin, Meksika, Polonya, Suudi Arabistan


D Grubu: Fransa, Danimarka, Tunus, Peru/Avustralya/Birleşik Arap Emirlikleri

E Grubu: İspanya, Almanya, Japonya, Kosta Rika/Yeni Zelanda

F Grubu: Belçika, Hırvatistan, Fas, Kanada

G Grubu: Brezilya, İsviçre, Sırbistan, Kamerun

H Grubu: Portekiz, Uruguay, Güney Kore, Gana

İLK KEZ KATAR’IN EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞECEK!

2022 Dünya Kupası'nda maçlar Katar'ın Lusail, Havr, Doha, Er-Reyyan ve Vekre şehirlerinde oynanacak. Maçların oynanacağı 8 stat ise şu şekilde: Lusail Iconic Stadyumu, Al Bayt Stadyumu, 974 Stadyumu, Al Thumama Stadyumu, Eğitim Şehri Stadyumu, Ahmed bin Ali Stadyumu, Halife Stadyumu, El-Vakrah Stadyumu.

Turnuva, 21 Kasım 2022 tarihinde ev sahibi Katar'ın açılış maçıyla birlikte başlayacak ve 18 Aralık 2022 tarihinde, Lusail şehrinde oynanacak olan final maçı ile bitecek.