28 Nisan 2022 tarihli resmi Gazete‘de yayımlanan ilana göre Türkiye genelinde toplamda 3250 bekçi alımı yapılacağı duyurulmuştu. 28 Nisan’da başlayan başvuru süreci 13 Mayıs’a kadar devam edecek. Ön başvuruyu geçen adaylar sağlık kontrolüne ve yazılı sınava alınmaya hak kazanacak. Bekçilik sınavı ücreti ne kadar? Bekçilik yazılı sınavı ne zaman? Bekçilik ön sağlık kontrolü nasıl yapılır?

Bekçilik sınavı ne zaman ve ücreti ne kadar? 2022 Bekçi alımı başvuru  sonuçları ne zaman açıklanır? Bekçilik şartları neler, başvuruları nasıl  yapılır, ne zaman bitecek? | Gündem Haberleri

BEKÇİLİK YAZILI SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

3 bin 250 bekçi alımı için uygulanacak olan yazılı sınav tarihi, henüz açıklanmadı.

BEKÇİ ALIM AŞAMALARI:

Adaylar Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Sınavına girmeden önce müracaatı alındıktan sonra Ön Sağlık Kontrol Komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir.

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı, Yazılı Sınav, Fiziki Yeterlilik Sınavı ve Sözlü Sınav şeklinde yapılır.

BEKÇİLİK SINAV ÜCRETİ NE KADAR? NASIL YATIRILIR?

İnternet üzerinden ön başvuru yapacak adaylar 340 TL olan sınav ücretini yayımlanan kılavuz içerisinde belirtilen şekilde yatıracaklar.

İnternet üzerinden ön başvuru yapacak adaylar tarafından sınav başvuru ücreti olan 340 TL 28.04.2022 saat 09.00’dan 13.05.2022 saat 17.00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacaktır.

Sadece Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden ve internet bankacılığından başvuru ücreti yatırılabilecektir. (İnternet Bankacılığından ücret yatıran adaylar dekont çıktısı almaları gerekmektedir.)


Adaylardan başvuru esnasında istenen belgeler kapsamında “sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu” istenildiğinden ADAYLARIN SINAV ÜCRETİNİ YATIRIRKEN KENDİ ADINA KENDİ T.C. KİMLİK NUMARASI İLE BİRLİKTE, “2022/1. DÖNEM ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇILIĞI GIRIŞ SINAVI” için ücret yatırdıklarını belirterek sınav ücretini yatırmalarını ve alınan dekontu şahsen başvuru esnasında yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

ÖN SAĞLIK KONTROLÜ NASIL YAPILIYOR?

1. Müracaat Kabul Komisyonu tarafından başvuruları kabul edilen adaylar; aynı gün içerisinde ilgili Ön Sağlık Kontrolü Komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilecektir.

2. Ön Sağlık Kontrolü Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre yapılacaktır.

3. Ön Sağlık Kontrolü Komisyonu tarafından, adaylar hakkında Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı "Olur veya Olamaz" şeklinde karar verilecektir. Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı "Olamaz" kararı verilen adaylar sınav aşamalarına devam edemeyecektir.

4. Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı "Olur" kararı verilen adaylar, yazılı sınava katılmaya hak kazanacaktır.