Her yıl yeni mezunlarla sayıları artan öğretmenlerin kadro sıkıntılarına dikkat çekmeye çalışıyorum. "Konunun kesin ve kısa vadede bir çözümü var mı?" derseniz yok... Eğitim yapısından tercih sistemine kadar pek çok kalıcı önlem gerekiyor. 

Ancak belirgin hata ya da adaletsizliklerin de altını çizmek lazım. Kendilerinden çok mesaj aldığım 2020 KPSS'li adaylar da bunlardan biri olarak gözüküyor. 

Öyle ki 2017 KPSS grubu ek atama alarak 40 bin atama almış hem de 3 atamaya dahil olmuş. 2018 KPSS grubu ek atama alarak hem 40 bin atama almış ve 4 atamaya dahil olmuş. 2019 KPSS grubu da benzer bir durumda. 

Fakat bu kapsamda 2020 KPSS grubu ek atama almayarak "17 bin atamayla" son 17 yılın en düşük atamasını elde edebilmişler.

Bu konuda çok mesaj geldiği için Milli Eğitim Bakanlığına bu detayı hatırlatmak faydalı olacaktır. Adayların beklediği çözüm ise 2020 yılı KPSS puanlarının en azından bir atamada daha geçerli olması...Tabii gönlümüz ister ki tüm atama dönemlerindeki hal eden adayların mağduriyeti giderilsin.

(İster kamu ister özel sektör için olsun tüm öğretmen adaylarımızın sorunlarına bu köşe açıktır.)

Prof. Dr. Kürşad Zorlu

Habertürk