BTC, 20,000 dolarda yer alan psikolojik destek seviyesinin çevresinde işlem görmeye devam ediyor. Bu sırada iki kripto para analisti, yatırımcıları Bitcoin fiyatı için uyarıyor. Onlara göre, büyük bir satış dalgası yakında başlayacak ve fiyatın çökmesine yol açacak. Peki lider kripto para birimi için hangi fiyat seviyelerini bekliyorlar? Gelin birlikte bakalım.

“Bitcoin için büyük bir satış dalgası kapıda”
Kripto para analisti Nicholas Merten, Bitcoin için yakın zamanda büyük bir satış dalgası bekliyor. Analist, bu konudaki görüşlerini yayınladığı yeni bir YouTube videosunda paylaştı. Videoda 515 binin üzerinde abonesine BTC için satış dalgası geldiğini söyledi. Ardından beklediği fiyat seviyelerini açıkladı. Ona göre BTC fiyatı, 12.000 ila 14.000 dolar arasında destek bulana kadar düşecek.


Ayrıca Merten, gerçekleşmeyen net kâr ve zarar (NUPL) göstergesinden bahsetti. Bu gösterge, Bitcoin sahiplerinin kâr veya zarar durumunda olup olmadığını ortaya koymasıyla sektörde sıkça kullanılıyor. NUPL değeri sıfırın üstünde olduğu zamanlar, daha çok yatırımcının kârda olduğunu gösteriyor. Eğer değer sıfırın altında işlem görüyorsa, daha fazla yatırımcı kâr elde etmekten çok zarar ediyor demektir. Merten, Bitcoin’in NUPL göstergesinin düşüş trendinin sona erdiğini göstermediğini söylüyor:

“BOĞA PİYASANIN TEPE NOKTALARINDA, NUPL DEĞERİ 0,7 İLA 0,75 ARASINDA OLUYORDU. BUNLAR GERÇEKTEN AŞIRI ALIM GÖRDÜĞÜMÜZ DÖNEMLERDİ. ŞİMDİ, FİYATIN ÇOĞU BİTCOİN’İN HAREKET ETTİĞİ ZİNCİR ÜSTÜ ORTALAMA FİYATTAN DAHA DÜŞÜK OLDUĞU NEGATİF BÖLGEYE GİRMEYE BAŞLIYORUZ. HAZİRAN AYINDA KISA BİR SÜRELİĞİNE YAPTIĞIMIZ BU MAVİ ARALIĞA ŞİMDİ GİRİYORUZ. ARTIK, TİPİK AYI PİYASALARINDA BİR SÜRE BU ARALIKTA KALMA EĞİLİMİNDE OLDUĞUMUZU GÖREBİLİRSİNİZ.”


“Önemli desteğin altına düştü: Dikkat edin!”
Başka bir kripto para analisti olan Kevin Svenson da Bitcoin için yatırımcıları uyarıyor. Ancak analist, NUPL göstergesi yerine ABD dolarına ve BTC fiyat grafiğine bakıyor. Ona göre, ABD dolarının 20 yılın zirvesine çıkması halihazırda fiyat için negatif bir veri. Ayrıca, BTC fiyat hareketi önemli bir desteğin altına düştü ve bu da aşağı yönü destekliyor. Analist, bu desteğin, Haziran 2022’den bu yana BTC fiyatını ayakta tuttuğu için önemli olduğundan bahsediyor. Svenson şunları söyledi:

“TREND ÇİZGİSİNİN ÜZERİNE GERİ DÖNMELİYİZ. AKSİ HALDE BTC İÇİN DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK GİBİ DURUYOR.”

Ayrıca Svenson, ABD doları endeksinin (DXY) 20 yılın zirvesi olan 110.27’ye yükselmesine rağmen, doların güçlenmeye devam edeceğini öngörüyor. Ona göre, dolar endeksi yükselmeye devam edecek ve doların diğer varlıklara karşı gücü artmayı sürdürecek. Bu nedenle, Bitcoin ve hisse senetleri gibi diğer varlıklar aşağı yönlü hareketine devam edebilir.