Kahramanmaraş’ta depremin 9. gününde 198. saat sonra enkazdan sağlıklı olarak kurtarılan 17 yaşındaki Muhammed Enes ve 21 yaşındaki ağabeyi Abdülbaki Yeninar, hayatta kalma sırlarını açıkladılar. Kardeşler göçük altındayken vücut geliştirmek için kullanılan protein tozu ile beslendiler.
Ağabey Abdülbaki Yeninar, “İçim rahattı. Kurtarılacağımı biliyordum. Dua ettim sadece. Enkaz altındayken hava geliyordu. Çektikçe çekesim geliyordu. Kardeşimin protein tozlarını içtik” ifadelerini dile getirdi.

Pınar Apartmanı’nda kardeşlerin sesleri duyulunca askerler, madenciler ve AFAD görevlileri hızlıca seferber oldular. Sonrasında madenciler domuz damı tahkimatı yaptı, askerler de göçüğün altındaki Muhammed Enes’e ulaştılar. Muhammed Enes yanında ağabeyi 21 yaşındaki ağabeyi Abdülbaki ile konuştuklarını daha büyük ağabeyinden ilk günlerde ses aldığını belirtti. Zamanla yarış sonrası dört beş saatlik hummalı çalışma ile önce küçük olan kardeş ardından da ağabeyi Abdülbaki Yeninar enkazdan bilinci açık biçimde çıkarılması sağlandı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Yeninar kardeşlerin durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Yeninar ailesi üyelerinin iki kardeşten ümidi kestiklerini cesetlerini beklediklerini belirttiler. İki kardeşin de sağlıklı biçimde olarak çıkarılması tüm ülkenin de yüzünü bir nebze de olsun güldürmüş oldu.