Türkiye'de aşırı sıcaklar kapıda: Geçen yılı mumla aratacak... Türkiye'de aşırı sıcaklar kapıda: Geçen yılı mumla aratacak...

Zonguldak'ta yaşanan olayda, Y.Ç. ve İ.M. adlı eski bir çiftin ayrılmasının ardından çocuklarının velayeti ve kötü muamele iddialarıyla Y.Ç., eski eşi İ.M.'nin çocuğuna kötü muamele yaptığını, uyuşturucu madde kullandığını ve yanında uygunsuz hareketlerde bulunduğunu iddia etti. Y.Ç., eski eşinin arkadaşlarından 180 bin TL karşılığında deliller toplayarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Savcılığın suç duyurusu üzerine operasyon düzenlemesi sonucu, İ.M.'nin evinde uyuşturucu maddeler bulunmuş ve İ.M. hakkında adli işlem yapılmıştır. Çocuk ise kötü muamele ve uyuşturucu kullanımı tespit edildiği için devlet korumasına alınarak bir sevgi evine yerleştirildi.

Y.Ç., oğluna yönelik tehdit ve şantaj mesajları aldığını iddia ederek eski eşi ve arkadaşlarından ikinci kez şikayetçi oldu. Ancak, İ.M. de Y.Ç.'ye yönelik uzaklaştırma kararı aldırdı.

Y.Ç., oğlunu kötü bir ortamdan kurtardığını ve adaletin yerini bulmasını istediğini belirterek Olayda çocuğun güvende olduğu ve operasyon sonucu uyuşturucu maddelerin bulunduğu ifade etti. Konuyla ilgili olarak savcılığın soruşturması devam ediyor.